Bli personlig tränare – hitta din utbildning här

Vill du utbilda dig till personlig tränare? Här hittar du grundläggande och bra utbildningar till att bli en licenserad och certifierad personlig tränare. Vi tipsar om både lärarledda utbildningar och pt-utbildningar på distans.

Hur blir man personlig tränare

För att bli en licensierad personlig tränare behöver man genomföra en bra utbildning och erhålla ett intyg på att man har klarat utbildningens alla delar. Ta gärna en titt på våra tips på bra utbildningar som ger dig en PT-utbildning.

Utbildningar till personlig tränare

Letar du efter bra skolor som erbjuder lärarledda PT-utbildningar och på distans? Här finner du flera rekommendationer på bra och välrenommerade skolor och kurser som erbjuder pt-utbildningar

4 tips till dig som vill bli personlig tränare

Här har vi listat fyra saker som kan vara bra att tänka på när du ska utbilda dig till personlig tränare

01 Gedigen utbildning

Vill du jobba professionellt som PT ska du satsa på en grundlig utbildning, med teoretiska och praktiska moment. En professionell och seriös utbildning omfattar kring 200 timmar undervisning som är lärarledd.

02 Praktik

Se till att du får möjlighet att praktisera. Precis som med vilket yrke som helst är det svårt att bli förberedd om man inte får öva i verkligheten. Practice makes perfect!

03 Helhetstänk

Lär dig ett holistiskt/helhetstänk kring hälsa och träning. Det är idag höga krav på personliga tränare och du vara kunnig inom hälsa, träning, kost och välbefinnande.

04 Bred utbildning

Välj en bred utbildning som leder till att du kan jobba mot många målgrupper. Du kan alltid vid ett senare tillfälle fördjupa dig inom ett specifikt område.