Om kiropraktik

Kiropraktik är ett alternativt medicinskt tillvägagångssätt som syftar till att förbättra funktionen hos muskuloskeletala systemet genom att justera ryggradens position. Det är en holistisk, icke-kirurgisk behandlingsmetod som använder händerna för att justera leder och återställa rörlighet och balans i kroppens muskler, leder och senor. Behandlingen kan hjälpa till att lindra smärta och återställa funktion, och den kan användas för att behandla många olika muskuloskeletala problem såsom ryggvärk, nackvärk, skulder- och knäproblem.

Behandlingen innefattar vanligtvis manipulering av specifika leder, muskelstretching och massage. Dessutom kan kiropraktorer föreslå anpassade övningar för att hjälpa patienten att återställa rörligheten och styrkan. Kiropraktiska behandlingar är säkra, lugnande och effektiva metoder för att lindra smärta och förbättra funktionen hos leder, muskler och ryggrad.

Hitta kiropraktisk behandling

Sök efter en kiropraktor för att få hjälp med dina muskuloskeletala problem. Ett bra sätt att hitta en kiropraktor är att be någon som har haft kiropraktisk behandling för en rekommendation, eller att fråga din vårdgivare efter ett bra alternativ. Det är också viktigt att du ställer frågor om vilken typ av behandling som ska ges, hur långa behandlingar som krävs och vilken kiropraktor som ska utföra behandlingen. Om du vill veta exakt vad din kiropraktiska behandling kommer att kosta rekommenderar vi att du kontaktar den kiropraktor som ska utföra behandlingen för att få en exakt prissättning.

Att hitta en kiropraktor i Göteborg, Stockholm och Malmö är enkelt, för att hitta en behöver du bara leta online. Förutom att leta online är det också viktigt att du pratar med din läkare eller annan vårdpersonal innan du börjar behandlingen. Din läkare kan ge dig råd om vilken typ av behandling som är bäst för dig och också hjälpa dig att hitta en kiropraktor som är kvalificerad och har gott rykte.

Vad gör en kiropraktor?

En kiropraktor är en hälsofrämjare som hjälper till att lösa upp knutar och spänningar i muskler, leder och ryggrad. Genom att genomföra manuella justeringar och manipuleringar hjälper kiropraktorn människor att lindra smärta och ledbesvär och förbättra rörlighet och styrka. Kiropraktorer kan också arbeta med andra hälsofrämjande tekniker såsom massage, specifik stretching och rehabilitering. Kiropraktorer är även utbildade att ge råd om nutrition, kost och motion för att främja hälsa.

Vanliga frågor om kiropraktik

Här har vi listat några vanliga frågor om kiropraktiska behandlingar som kan hjälpa dig att ta reda på om kiropraktor är rätt lösning för din rehabilitering.

01 Hur fungerar kiropraktik?

Kiropraktik är en manuell terapi som syftar till att behandla störningar i rörligheten hos ryggraden och andra leder. Terapin består av att justera ryggraden med hjälp av mjuka rörelser, ryckningar eller små knäpp. Fokus ligger på att förbättra rörligheten och läka skador som skapats av ojämnheten i ryggraden. Kiropraktik används för att behandla smärta och stelhet, och förebygga olika typer av sjukdomar. Det kan också användas för att behandla olika neurologiska och muskuloskeletala sjukdomar. Kiropraktik är en holistisk terapi som även tar hänsyn till emotionell och mental hälsa.

02 Vad är kiropraktor bra för?

Kiropraktik är ett alternativt sätt att behandla olika muskuloskeletala besvär. Det är baserat på teorin att rörelseförmågan hos kroppens leder, muskler och ryggrad kan påverkas av obalanser i dessa strukturer. Genom att använda en hands-on-metod, anpassade övningar och stretchen, hjälper kiropraktorer till att återställa rörelse och funktion och minska smärta. Kiropraktik kan också vara hjälpsamt för att förbättra kroppens allmänna hälsa, en besvärlig ryggrad kan inverka på hela kroppens hälsa och välmående.

03 Kan kiropraktik hjälpa med långsiktiga problem?

Ja, det kan det! Kiropraktik är ett område som syftar till att förbättra och justera muskuloskeletala funktioner och organ. Det finns olika typer av kiropraktiska tekniker som används för att hjälpa till att lösa långsiktiga problem som smärta, stelhet, muskelbrott och även rörelseproblem. Genom att använda denna form av terapi samt genom att följa upp med återbesök kan man få hjälp med långsiktiga problem.

04 Vad är det för skillnad på en naprapat och kiropraktor?

Naprapater och kiropraktorer arbetar båda för att hjälpa människor att lindra smärta och förbättra funktionen av sina leder. De erbjuder båda olika typer av manuell terapi och fokuserar på att behandla muskel- och skelettproblem. Naprapater arbetar dessutom med att förbättra rörligheten och funktionen av vävnad som är kopplad till muskler, senor, ligament och fascia. Kiropraktorer fokuserar mer på att justera leder som är misstänkta för att ha ledvärk eller som har ett obalanserat rörelsemönster. Dessutom korrigerar de misstänkta skador på nervsystemet. Så medan naprapater fokuserar på muskler och hela kroppens vävnader, fokuserar kiropraktorer på leder och justeringar av ryggraden.