Sportrehab

Om du har råkat ut för någon typ av idrottsskada kan sportrehab komma på tal. Rehabilitering kan komma att krävas för att återställa kropp, leder och muskler.

Vad är rehabilitering?

Rehabilitering är ett begrepp som syftar till att återställa hälsa. När man talar om sportrehab handlar detta om medicinsk rehabilitering vilket innebär att man optimerar och sätter upp en handlingsplan för behandling och återhämtning av idrottsskada. Detta för att korta ner rehabiliteringsperioden och göra din skaderehab så effektiv som möjligt. Det slutgiltiga målet är att du efter din rehab återkommit med likvärdig eller bättre hälsa sett från innan skadetillfället.

Vad betyder rehabilitering?

Rehabilitering betyder åtgärder för en person som på något sätt drabbats av en funktionsnedsättning som uppstått till följd av skada eller sjukdom som inte är medfött – d.v.s. en skada eller sjukdom som uppkommit under uppväxt eller i vuxen ålder.

Sportrehab vid idrottsskada

Beroende på vilken typ av idrottsskada du har ådragit dig och vart någonstans i landet du befinner dig så förekommer olika alternativ till vart du kan vända dig för att få hjälp med din skada.

Sportrehab Stockholm

Söker du hjälp med rehabilitering och befinner du dig i Stockholm med omnejd? Om svaret är ja hjälper vi dig här med kontaktuppgifter till experter inom sportrehab.


Ortho Center Stockholm

På Ortho Center Stockholm är ett privatägt vårdföretag med stor erfarenhet och kompetens. Hos Ortho Center Stockholm arbetar fysioterapeuter som besitter ortopedisk specialistkompetens och som hjälper dig med din rehabilitering.

Kontakt

Stockholm@orthocenter.se

08-566 400 00


Idrottsskadespecialisterna

Idrottsskadespecialisterna i Stockholm är experter på idrottsskador och besitter hög kompetens i att hjälpa dig, både snabbt och professionellt.

Kontakt

08-34 21 22

Sportrehab Göteborg

Om du har råkat ut för en idrottsskada och befinner dig i Göteborg med omnejd hjälper vi dig här att komma i kontakt med några av de främsta fysioterapeuterna och sjukgymnasterna i staden.


Sportrehab.se

Om du har ådragit dig en idrottsskada kan du vända dig till experterna på sportrehab.se i Göteborg och Frölunda. Här får du hjälp med rehabilitering av idrottsskador från sjukgymnaster och fysioterapeuter som specialiserats på rehab.

Kontakt

Info@sportrehab.se

031-15 15 36


Idrottsrehab.com

På Idrottsrehab gör dem allt för att hjälpa dig i din skaderehabilitering. Här får du hjälp av ett gäng professionella och kunniga fysioterapeuter och sjukgymnaster med många års erfarenhet inom sportrehab.

Kontakt

Info@idrottsrehab.com

031-750 40 10

Sportrehab Malmö

Har du drabbats av en idrottsskada i Malmö med omnejd? Du behöver inte oroa dig – vi ger dig kontaktuppgifter till några av de främsta inom sportrehab i Malmö.


Malmö Idrottsklinik

Malmö Idrottsklinik består av sjukgymnaster och fysioterapeuter med stor erfarenhet av rehabilitering av idrottsskador på alla tänkbara nivåer. Kontakta Malmö Idrottsklinik för att bli väl omhändertagen av deras specialister inom sportrehab.

Kontakt

Info@malmoidrottsklinik.se


iKLINIK

Hos iKLINIK möter ni legitimerade fysioterapeuter som brinner för tre saker: Att diagnosticera, behandla och rehabilitera dina idrottsskador. Med hög kompetens och ett härligt nytänk får du hjälp med sportrehab på ett effektivt sätt.

Kontakt

Info@iklinik.se

046 - 600 90

Rehab - Träning

Beroende på vilken skada som du råkat ut för väntar även handlingsplan för rehabilitering för den specifika skadan i fråga.

Allt som oftast går sportrehab till på så vis att du ådrar dig en idrottsskada. Direkt efter skadans uppkomst kommer du i kontakt med vården. I samband med detta är det optimalt att även kontakta fysioterapeuter och sjukgymnaster som hjälper dig med träning och tänk redan innan operation och sätter ihop en plan för hur ni ska arbeta då operationen genomförts.

Efter du har opererats påbörjas det arbete som i huvudsak syftar till rehabiliteringen i sig. Främst består det av olika övningar som man, beroende på skada, hela tiden tar större kliv i för att arbeta upp påverkade muskler, leder eller vad som nu kan tänkas ha skadats.

skadekompassen.se kan du läsa mer om effekten av tidig rehabilitering vid skada.

Sportrehab - Kostnad

Det är svårt att sätta ett pris på vad sportrehab kostar. Detta på grund av att det är baserat på flera olika faktorer såsom skada, handlingsplan, antal rehabtimmar och mer. Olika vårdgivare tar även olika mycket betalt för att uträtta sina tjänster – vilket ytterligare försvårar uppgiften att sätta en fast kostnad för sportrehab.

Det kan kosta allt från 100 kr för ett enkelt besök upp till några tusenlappar för mer långsiktiga planer, upplägg och personliga träningstimmar.

Läs mer om kostnad för sportrehab hos varje enskild vårdgivare för att hitta den som passar dig bäst rent ekonomiskt.