Personlig träning och kostrådgivning

Här har vi samlat allt du behöver veta om personlig träning och kostrådgivning.

Vi älskar hälsa, bra mat, träning och rörelse. Hoppas att du finner det du letar efter eller får inspiration till att äta bättre eller varför inte komma i form med hjälp av en kunnig PT.

Personlig träning

Hälso- och träningsbranschen fortsätter att stadigt växa och allt fler blir intresserade av personlig träning. Förr ansågs detta vara en vara enbart för kändisar eller förmögna personer. Men eftersom intresset växer, växer också efterfrågan på dessa hälsofrämjande tjänster. En personlig tränare hjälper dig att komma i form eller komma tillbaka efter en skada. En PT skapar individuella tränings- och kortprogram utifrån dina önskemål och behov.

Stillasittande arbeten

Alla vet hur oerhört viktigt det är med fysisk aktivitet idag, och det är idag väldigt prioriterat även på arbetsplatser och skolor. Eftersom fler och fler människor skaffar sig stillasittande arbeten ökar även efterfrågan på personliga tränare eller ”coacher” som kan hjälpa en att börja röra på sig mer, äta bättre och komma i form.

Alla kan ha en personlig tränare

Tack vare det stora intresset för träning och hälsa finns det idag massvis med duktiga och diplomerade personliga tränare och kostrådgivare runt om i Sverige, och online. Idag är det väldigt socialt accepterat att anlita en personlig tränare, oavsett vem man är. Går du i tankar om att anlita en PT - gör det!

Friskvårdsbidrag <3 personlig träning = sant

Ja, det är helt sant! Från och med januari 2018 kan man köpa personlig träning med friskvårdsbiraget. Detta tycker vi är fantastiskt och det är inte bara en vinst för branschen, utan en vinst för folkhälsan i stort. Vill du veta mer om vad som täcks av friskvårdsbidraget? Du kan läsa mer om det på Skatteverkets hemsida.

Kostrådgivning

Behöver du hjälp att förändra dina kostvanor? Kostrådgivning är till för dig som vill och behöver lära dig att äta rätt och få en sundare livsstil. Efterfrågan på kostrådgivare, dietister och nutritionister har också ökat väldigt mycket de senaste åren.

Kostrådgivning på nätet

I Sverige finns det kostrådgivare i nästan varje stad och många jobbar som kostrådgivare online. Det innebär att man som kostrådgivare erbjuder sina tjänster över nätet.

Kombinera träning och bra kost

Idag är det väldigt vanligt att man som personlig tränare även erbjuder kostrådgivning. För att man ska lyckas komma i form och stanna där behövs det två saker – träning och god kosthållning. Dessa två faktorer jobbar tillsammans och det är svårt att nå sin drömkropp eller sina mål om man väljer att enbart träna eller bara äta bra. Titta gärna på vår sida för personliga tränare om du vill få hjälp med kostrådgivning.

Att jobba som PT eller kostrådgivare

Ett riktigt stort intresse för personlig träning och hälsa innebär också en väldigt eftertraktade tjänster. Det är många som vill utbilda sig jobba som personliga tränare eller kostrådgivare och runt omkring i Sverige finns det flera olika skolor, utbildningar eller distansutbildningar som erbjuder dessa utbildningar. Vi har listat var i Sverige du kan studera till personlig tränare.